Wczytuję dane...
Waga produktu: 0.4 kg
Wysyłka od: 10.90 PLN
Producent: India Cosmetics

Naturalne właściwości oleju konopnego wygładzają strukturę włosa, nadając mu połysk i miękkość. Składniki dodatkowe pomagają w rozczesywaniu i w układaniu fryzury.  Olej z konopi jest bardzo łatwo wchłaniany przez włosy i posiada bardzo dużo składników odżywczych takich jak np. NNKT, które wpływają na regulację pracy gruczołów łojowych na głowie, a co za tym idzie zapobiega przetłuszczaniu się włosów.
Zawiera:
 Olej z konopi - intensywnie odżywia włosy i sprawia że łatwiej się rozczesują, działa łagodząco na podrażnioną skórę głowy;
 Kolagen - utrzymuje prawidłowe nawilżenie, poprawia strukturę oraz zwiększa objętość włosów, poprawia naturalne układanie się włosów;
 D-panthenol - nawilża włókno włosowe, gwarantuje połysk włosów, zmniejsza tendencję do rozdwajania się końcówek.


Sposób użycia: Szampon stosować na mokre włosy, wmasować delikatnie w skórę głowy i spłukać. Do codziennego użytku. Dla lepszego efektu należy stosować z maską do włosów linii INDIA.


Pojemność: 400ml

Olej konopny dla skóry

Olej z konopi od setek lat był znany i stosowany w medycynie ludowej do pielęgnacji skóry,oraz łagodzenia zmian skórnych, a zakres jego zastosowań dla cery jest ogromny.Olej konopny między innymi:

  1. Wzmacnia naturalną odporność skóry na działanie czynników zewnętrznych
  2. Zmniejsza ryzyko podrażnień skóry, przebarwień oraz stanów zapalnych
  3. Przenikając do głębokich warstw skóry intensywnie ją nawilża
  4. Leczy stany chorobowe skóry takie jak łuszczyca, AZS, egzema
  5. Zmniejsza przebarwienia poprawiając koloryt skóry i rozświetlając skórę szarą, pozbawioną blasku
  6. Przywraca skórze elastyczność i jędrność, regeneruje ją i zapobiega powstawaniu zmarszczek

Olej konopny, pozyskiwany z nasion konopi, w procesie tłoczenia na zimno zawiera w ok 80% swojej objętości niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT) w idealnej, najlepiej przyswajalnej dla człowieka proporcji 3:1 Zawarte w oleju konopnym kwas linolowy oraz kwas-linolenowy są prekursorami hormonów miejscowych jak np. prostoglandyn, których funkcją jest utrzymywanie skóry w dobrej formie oraz zapobiegają przedwczesnemu starzeniu się jej. Dzięki zawartości niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych olej konopny utrzymuje skórę w dobrej kondycji oraz zapobiega jej przedwczesnemu starzeniu się. Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe spełniają również niezwykle ważną rolę w poprawie funkcji ochronnej naskórka, uelastyczniając go, wyraźnie zmniejszając TEWL co pozwala utrzymać naturalną odporność skóry na działanie czynników zewnętrznych takich jak otarcia mechaniczne, czy skrajnie niskie temperatury. Skuteczność dermatologiczna oraz kosmetyczna zawartych w oleju z konopi nienasyconych niezbędnych kwasów tłuszczowych (NNKT) powiązana jest z ich zdolnościami wbudowywania się w struktury międzykomórkowe, co skutkuje znacznym poprawieniem się elastyczności skóry.

Olej z konopi jest nazywany „suchym olejem” ponieważ jest jednym z najlepszych, naturalnych olejków nawilżających skórę. Olej konopny bardzo szybko i głęboko wchłania się, przy czym nie pozostawia na skórze tłustego filmu. Olej z nasion konopi ma również niezwykle korzystne właściwości do łagodzenia zmian i chorób skórnych takich jak łuszczyca, atopowe zapalenie skóry, egzema, łojotok czy świąd u alergików. Co ciekawe, olej konopny zmniejsza przebarwienia i wyrównuje koloryt skóry. Olej jest zalecany do pielęgnacji każdego rodzaju cery: tłustej z tendencją do zmian trądzikowych (reguluje wydzielanie sebum), skóry suchej (intensywnie nawilża), zniszczonej (regeneruje), wrażliwej i dojrzałej.